BuurtMess

BuurtMess

 
Podium deMess is meer dan een theater met prachtige uiteenlopende voorstellingen, je kunt er ook terecht voor lokale activiteiten. Zo is er een leesclub, wordt er jeu-de-boule gespeeld, zingt er een kinderkoor en zijn er tal van andere activiteiten. We noemen het trots de BuurtMess!

 

Moeders & Peuters
Voor moeders met hun peuters tot 4 jaar is er iedere tweede woensdag van de maand koffie met een inloop vanaf 09.00 uur. Voor de kleintjes spelen we peuterliedjes die ze eventueel mee kunnen zingen, en er wordt voorgelezen. Voel je welkom!

Kinderkoor
Het deMess kinderkoor biedt zanglessen voor 6 t/m 9-jarigen met ieder kwartaal een ander thema. De lessen die plaatsvinden op maandagmiddag om 16.00 uur, worden gegeven door een enthousiaste Eva Poort. Wil je meer informatie of je kind opgeven? Dat kan via kinderkoor@demess.nl

Musicallessen
Voor de jeugd van 9-12 jaar bieden we een musicalklas aan op maandagmiddag om 16.30 uur. Telkens studeren we een musical in en sluiten we af met een uitvoering voor de ouders,  opa’s, oma’s, broertjes en zusjes. We hopen dat deMess gauw weer 75 bezoekers mag ontvangen. Informatie via kindermusical@demess.nl.

Projectkoor
Als het kan start het projectkoor begin oktober weer. In 12 repetities studeren we licht klassieke stukken in die we in de kersttijd uitvoeren. Wij nodigen dan twee andere koren uit om mee te doen en zo een avondvullend concert te geven. Iedereen die graag zingt is welkom. Het projectkoor biedt plaats aan 20 zangers, liefst met (koor)zang ervaring. De repetities vinden plaats op de dinsdagavond. Meer informatie projectkoor@demess.nl.

Lezingen
Ga je liever niet meer ‘s avonds het huis uit? Op dinsdagmiddag (en soms op woensdagmiddag) worden er lezingen gehouden over zeer uiteenlopende onderwerpen, maar met een focus op kunstgeschiedenis, beeldende kunst en tentoonstellingen. Ook natuuronderwerpen zijn favoriet zoals onderzoek naar het leefgedrag van ooievaars, de vogelbescherming of wandelingen in binnen- en buitenland zoals de Camino de Santiago de Compostela. Je kunt de lezingen boeken via www.demess.nl/agenda.

Leesclub
Eens in de 6 weken komt de leesclub bijeen. We bespreken het boek dat we hebben gelezen en zoeken een nieuw werk uit dat we gaan lezen. Omdat iedereen met voorstellen komt, zijn de boeken zeer afwisselend. Aanmeldingen via leesclub@demess.nl. Op dit moment is de groep vol.

Jeu de Boules
Eens in de maand op de zondagochtend wordt er enthousiast jeu de boules gespeeld op de baan bij het terras van deMess. Iedereen is welkom, maar wel even opgeven via facebook MessVestingballen.

Bedankt!

De Mess
Alle vrijwilligers, sponsoren, donateurs, optredende kleinkunstenaars, musici en artiesten!