Over DeMess

Vrijwilliger voor deMess?

Om je te verzekeren van ‘cultureel kapitaal’ kun je als Podium deMess dan wel aftrappen met een benefietvoorstelling, het échte, levende kapitaal voor de toekomst ligt in een theater als het onze natuurlijk bij onze vrijwilligers. DeMess is een privé-initiatief waarbij subsidiërende geldkranen zich vooralsnog ver achter de horizon verschuilen. Het geeft je anderzijds ook onafhankelijkheid. Dat weer wel.
Het fenomeen vrijwilliger heeft zich in de opmaat naar de opening van deMess op een hartverwarmende wijze gemanifesteerd. Ruim veertig vogels van de meest uiteenlopende pluimage dienden zich aan. Om te bouwen. Te schilderen. Vloeren te leggen. Elektra door het pand te trekken. Een licht- en geluidsinstallatie op te bouwen. Om een verantwoorde, functionele en ook goed ogende inrichting in het pand te krijgen. Etc etc.

Nieuwe fase

Vanaf begin september 2017 ging een nieuwe fase in. Podium deMess zodanig inrichten dat we een soepele organisatie worden met professionele uitstraling. De ambities liegen er namelijk niet om. Om te beginnen zijn er ieder weekend vaste, terugkerende activiteiten gepland. De vrijdagavond is gereserveerd voor Stand Up Comedy en een regelmatig Politiek/Literair Café. Zaterdagavond is de Theateravond. En op zondagmorgen zal er binnenkort te genieten zijn van muziek. Klassiek en jazz.
En dat is nog maar het begin. Een blik in het nu al veelbelovende programma leert dat er ook doordeweeks reeds gepland wordt. En dan hebben we het alleen nog maar over onze eigen initiatieven. Want als de regio eenmaal ontdekt welke unieke mogelijkheden er in deMess liggen, kun je op je vingers natellen dat de belangstelling voor ons multifunctionele gebouw wel eens interessante vormen aan kan nemen.
Dit betekent dat we structuur moeten brengen in ons vrijwilligersaanbod.

De dagelijkse leiding stuurt coördinatoren aan die de verschillende taakgebieden gaan regelen.
Daarbij zijn de meest in het oog springende, arbeidsintensieve voor een deel nog in te vullen taken:
• Barmedewerker (2 coördinatoren zijn al in functie)
• Technische ondersteuning (licht & geluid)
• Zaalmedewerker (het in gereedheid brengen, afhankelijk van de geplande activiteit)
• Publieksbegeleider. Zeg maar gastheer/ -vrouw
Op maandag 4 september vond een zeer drukbezochte voorlichtingsbijeenkomst voor aspirant vrijwilligers plaats, waarop al een aantal namen genoteerd kon worden. Via mailadres kun je je ook langs deze weg daarvoor aanmelden.

NB: Wij zijn natuurlijk heel blij met vrijwilligers die incidenteel willen bijspringen maar zijn vooral op zoek naar belangstellenden die voor een dagdeel ingeroosterd willen worden. Bij de barmedewerkers geven we daarbij de voorkeur aan zelfgevormde teams van 2 mensen.

Alle vrijwilligers, sponsoren, donateurs, optredende kleinkunstenaars, musici en artiesten!