Activiteiten

 

Doe mee met het Projectkoor voor Kerst 2024

Ben jij een gepassioneerde zanger die op zoek is naar een leuke muzikale ervaring? Grijp dan nu je kans en kom zingen bij het deMess projectkoor.  Wij ronden het project af met een kerstconcert.

We zingen onder leiding van de dirigente Nedyalka Todorova, op de vleugel Karina Kantarova. Dit project belooft een ware traktatie te worden voor zowel deelnemers als publiek. Vorig kerstconcert hebben we ook met Nelly en Karina gewerkt en dat is van beide zijde prima bevallen. Vandaar opnieuw…..

In de komende project gaan we kerstliederen uit verschillende periodes en genres uitvoeren. Stukken uit de renaissance, barok en romantiek periode, liederen uit de orthodoxe kerktraditie, a cappella muziek en stukken met piano begeleiding, nummers in verschillende talen  en natuurlijk de twintigste eeuwse populaire christmas carols. Al met al gevarieerde en prachtige koormuziek die bedoeld is je hart op te warmen in de mooie kerst periode.

Maak je geen zorgen als je nog niet bekend bent met de stukken. We bieden oefenmateriaal aan om je te helpen bij het voorbereiden.

Onze dirigente Nedyalka (Nelly) is een ervaren musicus. Zij heeft een masterdiploma koordirectie en speelt al haar hele leven piano en zingt professioneel. Met bijna 30 jaar ervaring als dirigent van verschillende koren is ze de juiste gids voor ons koor.

Dit kerstconcert organiseren we met medewerking van Het Wladimir Consort, het jeugdorkest van Toonkunst Bussum onder leiding van Michael Hesselink en enkele leden uit het Toonkunstorkest die een instrumentele bijdrage aan dit concert zullen leveren.

Doe mee met het Kerstprojectkoor van deMess en ervaar de vreugde van het samen zingen van een prachtig kerstrepertoire.

De repetities beginnen op 24 september en het kerstconcert is op 17 december 2024 in de Remonstrantsekerk in Bussum.

De repetities vinden plaats in deMess en duren van 19.45 uur tot 22 uur met een kwartier pauze.  
Data:
24 september
1, 8, 15, 22 oktober
5, 12, 19, 26 november
10 en 14 december

De kosten bedragen €150,- per koorzanger.
Schrijf je vandaag nog in via projectkoor@demess.nl

Het Passie Projectkoor zingt ‘De Crucifixion’ van Sir John Stainer

PASSIEPROJECT 2025
We studeren onder leiding van Nathan Tax met medewerking van Joost van Velzen de Crucifixion van Sir John Stainer in. Op de piano en bij de uitvoering op het orgel Wybe Kooijmans. Het projectkoor heeft plaats voor 40 zangers in goede stembalans.

De repetities vinden plaats in Podium deMess in Naarden-Vesting op dinsdagavond van 20.00 – 22.15 uur.
Repetitieschema: 25 februari, 4 maart, 11 maart, 18 maart.

Wij werken toe naar een scratch uitvoering, waarbij zangers vanuit het hele land kunnen meezingen.

De generale repetitie en de scratch uitvoering vinden plaats in de Wilhelminakerk in Bussum op zaterdag 22 maart 2025, 10.30 – 14.30 uur met pauze. Het concert begint om 15.00 uur, kerk open 14.30 uur. Entree €15.

Kosten deelname aan het projectkoor €110 excl. muziekboek. Deelname aan de Scratch €60  excl. muziekboek.

Voor dit project geldt dat je vertrouwd moet zijn met zelfstudie met oefenfiles.
Meer informatie en opgeven via projectkoor@demess.nl.
Iedereen met (koor)zang ervaring is van harte welkom.

Het Passieproject 2025 wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting THIM Muziektheater en de Wilhelminakerk in Bussum.