Activiteiten

 

ARIANE JAMES ‘De Reis’

In deze reis is infrarood fotografie het medium waarmee Ariane James een verslag maakt van haar belevenissen in het Hollandse landschap. Hierbij gebruikt zij de lange golflengtes van het licht: het rode stuk van het spectrum en daaraan voorbij. Golflengtes die het oog grotendeels niet zien kan. Zij werkt hiervoor met omgebouwde camera’s en met speciale filters. Zo tovert James graag met een werkelijkheid waarin gewone kleuren niet meer bestaan en voegt zij daar met haar verhalende fotografische taal een nieuwe blik aan toe. Zij stelt zich steeds weer de vraag hoe ze met wat er op haar tocht voorbij komt haar ervaringen kan verbeelden.

Deze persoonlijke fotoserie gaat over verwevenheid met het landschap. Met haar camera maakt Ariane met zelfportretten een reis door licht en schaduw, mooi en lelijk, trots en nietigheid. Een reis met een tikje humor en zelfspot. Met de magie van zonlicht, schaduw, wind, regen, en wisselende kleuren in het landschap.

Ariane begon haar werkzame leven als celliste. Zij behaalde op het conservatorium in Rotterdam haar docenten- en solodiploma en een aantekening kamermuziek op het koninklijk conservatorium in Den Haag. Hoewel zij in het begin haar werk als fotograaf met een loopbaan als musicus combineerde, werd een carrière in de fotografie haar keuze.

Ariane James is artistiek directeur van de opleiding Toegepaste Fotografie die als praktisch gerichte beroepsopleiding onderdeel uitmaakt van het lesaanbod van de Fotoacademie te Amsterdam. Behalve als artistiek directeur werkt Ariane ook als docent en geeft zij regelmatig lezingen over uiteenlopende onderwerpen. In haar vrije werk blijft ze gefascineerd door pinhole en infrarood fotografie. In opdracht fotografeert James instrumenten, antieke interieurs en kunstvoorwerpen. Daarnaast verzorgt zij reportages en familieportretten.

Expositie is te zien van 31 augustus t/m 01 november

www.arianejamesfotografie.nl

De expositie is te zien:
• tijdens en 1 uur vóór theatervoorstellingen.
• op zaterdagochtend tijdens ons marktcafé van 10.00 – 13.00u
• op afspraak via 035 53 39 834 (deMess) of met 06 51 71 47 88 (Carine van Gorp) of mailen naar foto-expositie@demess.nl