Koningsdag Zaterdag 27 april 2024

Koningsdag Zaterdag 27 april 2024

Prijsuitreiking Kindervrijmarkt van 12.15 – 13.00 uur bij Podium deMess.

Zoals ieder jaar is de Kindervrijmarkt in Naarden-Vesting een hoogtepunt van Koningsdag. De avond ervoor hebben sommige kinderen al met stoepkrijt hun plekje gemarkeerd, maar om 7.30 uur ’s ochtends zijn de eersten écht in de weer met hun kleedje, kraampje of de opstelling van hun zelfbedachte podium.

We gaan ook dit jaar weer op zoek naar jullie beste act of activiteit! De jury bestaat dit jaar uit vrijwilligers van de jeugdprogrammering van deMess, Mariëtte Bol en Carla van Kerkhof. Tussen half 11 en half 12 gaan zij de markt over om alle bijdragen te beoordelen.

Om kwart over twaalf heten we je van harte welkom in deMess voor de grote prijsuitreiking! Wie zijn de winnaars van de Kindervrijmarkt in 2024?

DANSEN OP HET PLEIN

DANSEN OP HET PLEIN

Ook zo’n zin om weer te dansen?! Op zondagmiddag 28 april 2024, organiseren Vereniging Vestingstad Naarden en Podium deMess weer Dansen op het plein!
Kom zwieren en zwaaien over het plein naast Podium deMess

14.00 uur Tango Workshop door Yerpun Castro van Tango Circle
15.00 uur Dans- en balletschool Cabriole, docent Laura Peters
15.30 uur Dansen op het Plein! met Axel Colijn
Axel Colijn heeft jarenlang een dansschool gerund in Uithoorn. Bij Dansen op het plein zal hij gezellige muziek draaien en een aantal workshops geven. Denk aan disco lijndans, salsa of de eerste schreden van de quickstep… En tussendoor kan er uiteraard gedanst worden!

Aanmelden is niet nodig, toegang is vrij! Op het terras van deMess (Adriaan Dortsmanplein 1-b) kun je een drankje bestellen. Kom lopend of op de fiets! Toch met de auto? Parkeer dan op Bastion Nieuw Molen en wandel lekker naar het plein. We hopen op een stralende dag, maar mocht het dansen niet door kunnen gaan dan zetten we een bericht op
www.verenigingvestingstad.nl en www.demess.nl.

www.dansmagazine.nl

Podcast Politiek Café – met Frénk van der Linden ‘De prijs van kunst’

Podcast Politiek Café – met Frénk van der Linden ‘De prijs van kunst’

DE PRIJS VAN KUNST

Een debat over de vraag of (en hoe) de lokale overheid in tijden van corona de cultuursector kan steunen. Kunstenaars behoren sinds de uitbraak van COVID19 tot de hardst getroffen groepen in Nederland. Het virus maakt het geven van voorstellingen moeilijk, en belemmert ook allerlei andere artistieke manifestaties. De landelijke overheid verleent steun, maar die schiet helaas tekort. Wat is nu de verantwoordelijkheid van de gemeentelijke politiek, bijvoorbeeld die in Gooise Meren? En welke (extra) initiatieven kan de cultuursector zelf nemen? DeMess organiseerde hierover een debat op zondagmiddag 4 oktober 2020.

Deze Podcast is de registratie daarvan.

Deelnemers: Janine Beulink (directeur Filmhuis Bussum), Cécile Brvar (hoofdmarketing, communicatie en fondsenwerving Muiderslot), Paul Haighton (directeur Spant! Bussum), wethouder economie en cultuur Alexander Luijten (VVD) en emeritus hoogleraar economie Lex Hoogduin.

De gedachtewisseling wordt geleid door de journalisten Frénk van der Linden (o.a. de Volkskrant) en Eva Wiessing (NOS).

Lucretia van der Vloot zingt, zij wordt op piano begeleid door Johan Hoogeboom.