Activiteiten

 

Eva Wiessing in gesprek met Frank Bokern

Donderdag 17 november 2022
Aanvang: 20.15 uur

Het Stokstraatkwartier in Maastricht was lange tijd een ellendige krottenwijk. Door een ingrijpende sanering is het nu de duurste stadsbuurt van Nederland. De vergelijking met Naarden-Vesting dringt zich op. Frank Bokern, voormalig wethouder Naarden Frits van Dulm en historicus Henk Michielse gaan in een geanimeerde discussie o.l.v. Eva Wiessing na, hoe de verpaupering op beide plekken heeft kunnen ontstaan, hoe overheden de misère zo lang hebben kunnen laten bestaan, hoe de sanering op gang is gekomen, en of die is geslaagd.

Basis voor de discussie is ‘Crapuul, kroniek van een krottenwijk’ van Frank Bokern, eerder dit jaar verschenen bij uitgeverij Van Oorschot. ‘Crapuul’ beleeft momenteel zijn vijfde druk. Het boek krijgt veel waardering, ook omdat het verhaal deels wordt verteld door de laatste generatie bewoners die is opgegroeid in de krotten van het Stokstraatkwartier.

Foto Frank Bokern: Annaleen Louwes

 

Margriet Vroomans in gesprek met Philip Huff

Donderdag 19 januari 2023
Aanvang: 20.15 uur

Philip Huff werkte bijna veertien jaar aan zijn meest persoonlijke en belangrijke boek, autobiografische bestseller, Wat je van bloed weetover een jongen die opgroeit in een gewelddadige thuissituatie in Het Gooi.

Hij gaat hierover in gesprek met Margriet Vroomans, en over literatuur maken van trauma, huiselijk geweld en onveilige hechting en de langetermijneffecten van dergelijk trauma.

Magriet Vromans / Philip Huff