Activiteiten

 

Helaas is deze cursus geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen.

Fotografie cursus


Nienke Elenbaas (1966)
Als klein meisje had ik altijd al een simpele camera mee op vakantie. Op mijn 21ste kreeg ik mijn eerste spiegelreflexcamera. Ik fotografeerde veel vriendinnen en probeerde van alles uit. Ik gebruik eigenlijk altijd bestaand licht voor mijn foto’s en werk op locatie. Daarnaast volgde ik verschillende cursussen bij Fotogram in Amsterdam. Uiteindelijk heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik werk voor Scapino Ballet Rotterdam, Amsterdam UMC locatie AMC, Friesland Campina, Rijksoverheid, Julius Center UMCU, TamTamMagazine. Daarnaast werk ik samen met Kiekie Lab Amsterdam.
 

In oktober had ik mijn eerste echte solo expositie in deMess. Het heeft mij weer enthousiast gemaakt om te fotograferen nadat mijn werk door de corona pandemie volledig tot stilstand was gekomen. Na de leuke samenwerking met deMess werd mij gevraagd of ik een fotocursus voor beginnende fotografen zou willen geven. Mijn antwoord was volmondig ja.

De cursus bestaat uit 6 lessen waarin de instellingen van je camera, sluitertijd, diafragma en compositie aan bod komen. Daarnaast zal ik ook aandacht besteden aan het kijken naar fotowerk van gevestigde fotografen/ bespreken van foto exposities etc. Er zit steeds 2 weken tussen de lessen zodat er tijd is om de opdracht thuis te maken zodat we daarna elkaars werk kunnen bekijken en bespreken. Het plezier in fotograferen staat voorop. Er is plek voor max. 10 mensen.


Prijs is €230 per cursist voor 6 lessen.
De lessen vinden plaats op
11, 25 september,
9, 23 oktober,
13, 27 november van 19.30 uur tot 22.00 uur

Graag opgeven via lokaal@demess.nl.