Beppie Melissen – Strandleven //

Te zien vanaf 21 april…

Het enige dat ik naast mijn werk als actrice en theatermaker intensief en met veel plezier heb gedaan, is fotograferen. Ik heb het altijd fijn gevonden met mijn fototoestel de straat op te gaan; je kijkt anders, je praat en maakt keuzes met je toestel. Ik ben geen technisch fotograaf, ik fotografeer intuïtief.

Zodra een situatie me ontroert of ik zie iets waar ik om moet lachen -ook een ontroering natuurlijk- probeer ik daar een foto van te maken. Ik moet er een altijd verhaal bij kunnen bedenken. Het gaat me om het verhaal. Een man die een foto maakt van een meeuw in zee terwijl er honderden meeuwen rondvliegen, een vrouw die een bal een schop geeft, een stel achter een kinderwagen waarvan de vrouw zich over de kinderen buigt en de man met een zak patat in de verte staart…

Toen ik nog voorstellingen maakte met mijn theatergezelschap Carver lieten wij ons ook door fotoboeken inspireren. De inmiddels legendarische voorstelling Café Lehmitz is zelfs helemaal gebaseerd op het fotoboek “Cafe Lehmitz.”

De foto’s van de expositie zijn allemaal gemaakt op het strand van Scheveningen. Op het strand wordt iedereen leeftijdloos. Die grote zandbak en die klotsende zee geeft iedereen weer iets kinderlijks. Dat vind ik ontroerend.

Mijn naam is Beppie Melissen
Ik ben 71 jaar
Ik ben actrice
Ik heb jarenlang met Leny Breederveld en René van ’t Hof een eigen theatergezelschap gehad
Ik doe nu nog uitsluitend film en televisie.

Beppie was te zien in Gooische Vrouwen, Jiskefet, Kapsalon Romy en binnenkort in de speelfilm ‘Rocco en Sjuul’. Op televisie speelde Beppie in Koningshuis de Musical.