035 533 98 34 info@demess.nl

Activiteiten

Woensdag 16 oktober 20.30 uur

MESS BOEK – Rob de Wijk vertelt over zijn boek
De Nieuwe Wereldorde


Chinakenner Bettine Vriesekoop gaat met hem in gesprek.
€ 15,- inclusief drankje

De Chinese wereldorde komt eraan.

In oktober 2017 stippelde president Xi de route uit: als in 2049 de Volksrepubliek zijn honderdste verjaardag viert, moet zijn Chinese droom zijn uitgekomen: dan is China leider van de wereld. In een fascinerend betoog concludeert Rob de Wijk in zijn nieuwe boek dat we nu nog in een overgangstijd leven, namelijk een wereld die door westerse macht en ideeën wordt vormgegeven. Waar we precies naar toe gaan weten we niet, want die nieuwe wereldorde bestaat nu nog niet.
Wat Rob de Wijk wel weet, is dat voordat China straks definitief de sterkste macht is, de wereld in beweging zal zijn. Het is de dynamiek van die verandering die hem dreef dit boek te schrijven, want vragen zijn er, veel vragen. Hoe zullen wij als westerse wereld hierop reageren? Zal het westen trachten zijn positie te houden? Wat zal het antwoord van Rusland zijn?

Een avond met Rob de Wijk en met gespreksleider Bettine Vriesekoop wordt een deMess-avond om niet te missen!

Rob de Wijk is hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Leiden. Rob publiceerde talloze boeken en artikelen en is een veel gevraagd commentator op radio en tv.

Zijn gesprekspartner deze avond in deMess is Bettine Vriesekoop. Vriesekoop kennen we allemaal als meest succesvolle tafeltennisspeelster van Nederland. Zij versloeg in haar tijd vele Chinese speelsters. Haar trainingsstages aldaar maakte dat ze steeds meer geïnteresseerd raakte in dit land. Zij bestudeerde de cultuur en de taal. Van 2006 tot 2010 woonde ze in China en was ze correspondent voor NRC Handelsblad.

Expositie in deMess


ANNE VAN GELDER
Expositie ‘Aangeraakt
door Liefde’ is te zien van 6 november tot 11 december 2019.

Bedankt!

De Mess
Alle vrijwilligers, sponsoren, donateurs, optredende kleinkunstenaars, musici en artiesten,!