035 533 98 34 info@demess.nl

Activiteiten

Woensdag 29 januari 2020 // 20.30 uur

Violet Falkenburg gaat deze avond in gesprek met schrijfster Maria Goos over haar leven en haar boek SMOEDER, aantekeningen van een dochter.

‘Verdriet werkt als een telefoonverbinding. Als ik m’n verdriet toelaat dan ben ik weer bij haar.’ Dat schreef de toen 29-jarige Maria Goos in een van de vijf notitieboekjes die zij bijhield in de maanden na de dood van haar moeder in 1985. Sindsdien las ze de boekjes nooit meer, ze verdwenen in een koffer op zolder. Ze kwamen er alleen even uit in 2003 toen Maria schreef aan de voorstelling SMOEDER, en kwamen vijftien jaar later weer ter sprake. Ditmaal las dochter Roos ze. Ze werd er diep door getroffen en bereidde deze publicatie voor. In de emotionele notities verwerkt de jonge Maria Goos al schrijvend het grote verlies van haar moeder. De lezer wordt meegesleept door Goos’ leven, haar moeders leven en dat van haar vader. Het is een tijdsbeeld, een familiegeschiedenis en een oerkreet, eerlijk en aangrijpend.’

Maria Goos is een ongekend getalenteerd schrijfster van televisieseries, toneelstukken en columns. Wie kent niet Pleidooi, Oud Geld, Cloaca of Dokter Robert?

Violet Falkenburg gaat de uitdaging aan om voor Podium deMess wederom een bijzondere MessBoek neer te zetten!

Expositie in deMess


DIRK W. DE JONG
Expositie ‘Mississippi Blues is te zien van 22 januari tot en met 04 maart 2020.

Bedankt!

De Mess
Alle vrijwilligers, sponsoren, donateurs, optredende kleinkunstenaars, musici en artiesten,!