035 533 98 34 info@demess.nl

Activiteiten

MESS DOCU

Filmliefhebbers opgelet!
Iedere maand docu-avond in deMess.

Marga van Praag presenteert documentaires over de groei, bloei, worsteling en vergankelijkheid van het menselijk bestaan. Filmische parels die je onderdompelen in een andere wereld, je ogen openen voor wat er op het spel staat en je niet onberoerd laten. Samen met documentairemaker Nousjka Thomas selecteert Marga mooie verhalen uit de indrukwekkende oogst films die Nederland rijk is. Na afloop een gesprek met de makers over lange adem bij het maakproces, strubbelingen achter de schermen en hun fascinatie voor het verhaal.

DONDERDAG 28 NOVEMBER 2019 // AANVANG 20.30 UUR

Three Identical Strangers

Tim Wardle’s veelgeprezen documentaire ‘Three Identical Strangers’ is het meest verbazingwekkende, ongelooflijke, opmerkelijke waargebeurde verhaal ooit verteld. Bobby, Eddy en David worden geboren als identieke drieling maar gescheiden bij de geboorte. Door een bizar toeval worden de drie vreemden herenigd. Hun adembenemende, feelgood-verhaal wordt onmiddellijk een wereldwijde sensatie die roem en faam met zich meebrengt. De broers gaan van talkshow naar talkshow, ze worden overal voor uitgenodigd en starten gezamenlijk een restaurant in New York. Achter deze sprookjesreünie zit echter ook een duistere kant die gaandeweg een onvoorstelbaar geheim blootlegt – een geheim dat meer mensen treft. Three Identical Strangers is de winnaar van de Special Jury Award van het Sundance Film Festival 2018 en bewijst dat het echte leven vaak vreemder is dan fictie.

De film roept een scala aan vragen op over nature of nurture die u kwijt kunt bij psycholoog en publicist Beatrijs Ritsema. Gastvouw van de avond is Marga van Praag.

★★★★ de Volkskrant

“ Three Identical Strangers is een onrustbarende en droeve film over de menselijke fascinatie voor het meerlingschap”

★★★★ NRC Handelsblad

“Bij ieder nieuw brokje informatie in Three Identical”

Expositie in deMess


ANNE VAN GELDER
Expositie ‘Aangeraakt
door Liefde’ is te zien van 6 november tot 11 december 2019.

Bedankt!

De Mess
Alle vrijwilligers, sponsoren, donateurs, optredende kleinkunstenaars, musici en artiesten,!