035 533 98 34 info@demess.nl

Activiteiten

MESS DOCU

Filmliefhebbers opgelet!
Iedere maand docu-avond in deMess.

Marga van Praag presenteert documentaires over de groei, bloei, worsteling en vergankelijkheid van het menselijk bestaan. Filmische parels die je onderdompelen in een andere wereld, je ogen openen voor wat er op het spel staat en je niet onberoerd laten. Samen met documentairemaker Nousjka Thomas selecteert Marga mooie verhalen uit de indrukwekkende oogst films die Nederland rijk is. Na afloop een gesprek met de makers over lange adem bij het maakproces, strubbelingen achter de schermen en hun fascinatie voor het verhaal.

DONDERDAG 23 MEI 2019 // AANVANG 20.30 UUR

ROBIN DE PUY ‘IK BEN HET ALLEMAAL ZELF’

Aan de vooravond van FotoFestival Naarden 2019 presenteert podium deMess de documentaire over Robin de Puy, ‘Ik ben het allemaal zelf’.

Reizen in haar eentje, ver van huis, vindt ze het engste wat er is, en toch stapt fotografe Robin de Puy op een Harley en begint aan een road trip dwars door Amerika. Met slechts twee camera’s, twee lampen en een flitsparaplu als bagage, reist ze door het land op zoek naar bijzondere, karakteristieke mensen die ze kan vastleggen met haar soms meedogenloze, maar altijd open en eerlijke blik.

Na het winnen van de Photo Academy Award en de Nationale Portretprijs gaat het hard met de carrière van Robin de Puy. De opdrachten voor Linda, de Volkskrant en Vrij Nederland stapelen zich op. Toch brengt het werk haar steeds minder bevrediging en ze stelt zich de vraag of ze wel genoeg uit haar talent haalt. Ze wil haar intuïtie volgen en zelf uitzoeken wie ze wil fotograferen.

Eenmaal op reis vliegt de angst haar opnieuw naar de keel. Het liefst zou ze zich opsluiten in haar motelkamer. Maar de wens om thuis te komen met betekenisvolle, eerlijk portretten is onverbiddelijk.

In de eerste week en opnieuw halverwege de reis, wordt de Puy gevolgd door filmmaker Simone de Vries (die eerder films maakte over Rutger Hauer en Erik Kessels) en cameraman Maarten van Rossem. Ze brengen haarfijn in beeld hoe Robin de Puy haar onzekerheid overwint en contact legt met de vele bijzondere figuren die ze ver van huis ontmoet.

Na afloop praat Marga van Praag met documentairemaker Simone de Vries en fotografe Robin de Puy over de film en hun werk.

MessBoek // Oktober

 

WOENSDAG 16 OKTOBER
Aanvang 20.30 uur

Bettine Vriesekoop gaat in gesprek met Rob de Wijk.

Expositie in deMess

De Mess

FRITS VAN SWOLL
Expositie is te zien tot 9 oktober 2019.

Vinyl in Stills, een iconisch fotoboek met pure beelden van zeer bekende Nederlandse artiesten uit de periode ’60 -’70.

Bedankt!

De Mess
Alle vrijwilligers, sponsoren, donateurs, optredende kleinkunstenaars, musici en artiesten,!