Activiteiten

 

AREND EDEL

IMAGINE (Verbeelden, Vastleggen, Vertellen)

Arend Edel (13 mei 1965)
Al heel lang ben ik gefascineerd door fotografie en beeldcreatie. Ik wil beelden maken met een verhaal. Of eigenlijk…ik wil mijn ideeën omzetten in beelden en daarmee mijn verhaal vertellen. Als theatermaker doe ik dat ook al jaren. Ook daar ga ik uit van een idee of een concept en ga ik vervolgens bedenken op welke manier ik dit wil vertalen op een podium. Zowel in het theater als in mijn fotografie probeer ik dat te doen met een twist, een grap of met een extra laag. Om mijn fascinatie meer handen en voeten te geven ben ik naar de Fotovakschool in Amsterdam gegaan; in 2023 ben ik daar afgestudeerd. Tijdens de opleiding ben ik geïnspireerd geraakt door geweldige fotografen. Meestal duidelijk betrof dat conceptuele beeldmakers met een bijzonder gevoel voor humor.

Ik zou mezelf willen omschrijven als een maatschappelijk betrokken lifestyle-fotograaf of een conceptueel beeldmaker.

Over de expositie: Imagine (Verbeelden, Vastleggen, Vertellen)
Van een idee wil ik graag een beeld maken. Ik ga daarvoor graag uit van een duidelijk concept. Mijn expositie in deMess bestaat uit drie kleinere series:
Waste De KUNST van voedselverspilling; drie stillevens uit een grotere serie waarin ik het thema ‘voedselverspilling’ op een alternatieve manier onder de aandacht wil brengen. (‘…omdat voedselverspilling zoveel chiquer kan’)
Kitchen Flowers
Curtaincall De worsteling van het theatermaken.

Hoewel de series inhoudelijk verschillen, delen ze allemaal het ‘theatrale’. Op de een of andere manier raakt het de beschouwer. Ontroering, afschuw, een glimlach of anderszins. En waar komen deze emoties beter tot hun recht dan in deze theatrale omgeving?

eaglenoblefoto.nl
Expositie is te zien van 4 april – 29 mei 2024

De expositie is te zien:
• tijdens en 1 uur vóór theatervoorstellingen.
• op zaterdagochtend tijdens ons marktcafé van 10.00 – 13.00u
• op afspraak via 035 53 39 834 (deMess) of met 06 51 71 47 88 (Carine van Gorp) of mailen naar foto-expositie@demess.nl