035 533 98 34 info@demess.nl

Activiteiten

Foto-Expositie Marianne Ulrich ‘Bewogen’

Expositie is te zien van 15 november t/m 18 december 2019
• Tijdens en een uur vóór de theatervoorstellingen;
• Op zaterdagochtend tijdens ons MarktCafé van 10.00 – 13.00 uur;
• Op afspraak via foto-expositie@demess.nl.

Marianne Ulrich is geboren en opgeleid in Duitsland. Na haar tijd als kunstvakdocent in Duitsland en haar werk in het voortgezet onderwijs in Nederland gooide Marianne na 16 jaar het roer om en werd zij fotograaf. Het leven werd daardoor voor haar creatiever en rijker.

Marianne blijft door veel thema’s en onderwerpen geboeid. Graag zoekt zij de afwisseling in de vrije fotografie, haar stijl blijft daarbij wel herkenbaar. Het kijken met frisse blik doet meer zien. Tijdens haar reizen beleeft zij dat regelmatig. Haar voorkeur hebben mensen, portretten, natuur en landschappen. Marianne werkt daarnaast ook in opdracht. Foto’s van haar worden gebruikt voor illustraties van boeken, publicaties van artikelen en voor kaarten die zij in eigen beheer uitgeeft.

Niet alleen in fotostad Naarden heeft Marianne regelmatig geëxposeerd, maar ook elders in Nederland en in het buitenland.

GROOT OF KLEIN, TEER OF RUW, RECHT OF KROM
MYSTIEK OF REALISTISCH, UNITOON OF KNALLENDE KLEUREN
Voor alles is er een moment in mijn (foto-)leven. Ik heb plezier in de verschillen om uiteindelijk blijkbaar toch steeds weer op mijn eigen pad, mijn eigen thema’s uit te komen. Fotograferen is voor mij ontdekken, uitpluizen, vragen oproepen. Het verrassende ligt mij aan het hart. Dat houdt er een spanning in waarvan ik kan genieten, net als van stille humor. Ik ben met fotografie verweven, beeld hoort bij mijn taal. Bijzonder graag portretteer ik mensen, of het nou onverwacht is of tijdens een geplande setting. Natuur in de breedste zin van het woord blijft mij raken en boeien. Net zo graag fotografeer ik landschappen. Water is een van mijn geliefde thema’s, en architectuur blijft interessant. Graag plaats ik onderwerpen in een andere context om te prikkelen. Omdat ik van schrijven houd bedenk ik ook teksten, zeker als het gaat om illustratieve foto’s of als het moet passen bij het beeld op kaarten die ik maak.

Twee van de boeken die ik geïllustreerd heb:
De Bussumse Kant Verleden, heden en toekomst van Bussum, gezien en verbeeld door kunstenaars van ARTES. Zij doen je op een ongekende manier kijken naar plekken in Bussum. De oplage bedraagt 2000 (genummerde) exemplaren, dus een collectors item.
Kijken, kwinken en koken op kleur
Fotografe Marianne Ulrich en culinair specialist Wilma van Woesik lieten zich door acht kleuren inspireren tot bijzondere foto´s en verrassende recepten. De foto’s inspireerden op hun beurt Adrie Beyen tot de kwinken. Illustraties geven inzicht in hoe kleuren zijn.

Expositie in deMess

De Mess

MARIANNE ULRICH
‘BEWOGEN’
Expositie is van 15 november t/m 18 december te zien

• Tijdens en een uur vóór de theatervoorstellingen.
• Op zaterdagochtend tijdens ons Marktcafé van 10.00 – 13.00 uur
• Op afspraak via foto-expositie@demess.nl

Filmliefhebbers opgelet!

De Mess
DO 22 NOV // 20.30 uur
De zaak gebroeders R.

Bedankt!

De Mess
Alle vrijwilligers, sponsoren, donateurs, optredende kleinkunstenaars, musici en artiesten,!