035 533 98 34 info@demess.nl

Activiteiten

Expositie Cissie van der Ven

Cissie van der Ven kreeg op haar zesde haar eerste camera, een voigtlander, en heeft het maken van beelden vervolgens niet meer los kunnen laten. Ze is opgeleid aan de Fotoacademie in Amsterdam waar ze autonoom is afgestudeerd en sinds jaren studenten begeleidt en lesgeeft. Haar werk is gezien op verschillende exposities en festivals in binnen- en buitenland; onder andere bij galerie Ann’s Art in Groningen, Rotterdam Photo, Schouwburg Rotterdam en VondelCs in Amsterdam

‘DO I STILL EXIST IF YOU DON’T SEE ME?’

Is een verzameling beelden die ik in de afgelopen dertien jaar heb gemaakt. Startend als student aan de Fotoacademie waar ik ontdekte dat ik mijzelf als model kon gebruiken voor mijn eigen beelden. Mijn eigen lichaam als object om op verschillende inspirerende locaties vorm te geven hoe ik me vervreemd voelde van mezelf en mijn omgeving. Inmiddels voel ik me steeds zichtbaarder worden, terwijl ik mijn lichaam als object en vorm begin los te laten en licht en beweging steeds meer waardeer.

Afgelopen jaar heb ik me als ‘artist in residence’ drie maanden in ‘Village des Arts’ mogen begeven in de sferen van Dakar. ‘Village des Arts’ is een artistieke communitie waar vijftig Senegalese kunstenaars werken binnen verschillende disciplines. Een bijzondere plek waar ik gewerkt heb aan mijn eigen experimenten met collages, videobeelden en foto’s en waar ik heb mogen exposeren in ‘Galerie Leopold Sedar Senghor’ en tijdens ‘Le OFF’ van de biennale van Dakar afgelopen mei. Een indrukwekkende ontmoeting met de thematieken van de plaatselijke kunstenaars en mijn eigen vrijheid om mijzelf wederom in beeld te kunnen brengen in een omgeving waar individualisme geen prioriteit heeft.

Recent werk is te zien op www.cissievanderven.com

4 November // Sharon Doelwijt

8 November // Het Woud Ensemble

Expositie in deMess

De Mess

CISSIE VAN DER VEN
‘DO I STILL EXIST IF YOU DON’T SEE ME?’
Vanaf 10 oktober 2018

Cissie van der Ven kreeg op haar zesde haar eerste camera, een voigtlander, en heeft het maken van beelden vervolgens niet meer los kunnen laten. Ze is opgeleid aan de Fotoacademie in Amsterdam waar ze autonoom is afgestudeerd en sinds jaren studenten begeleidt en lesgeeft.

Haar werk is gezien op verschillende exposities en festivals in binnen- en buitenland.

Filmliefhebbers opgelet!

De Mess
Vanaf oktober iedere maand
docu-avond in deMess.

Bedankt!

De Mess
Alle vrijwilligers, sponsoren, donateurs, optredende kleinkunstenaars, musici en artiesten,!