035 533 98 34 info@demess.nl

Over DeMess

Expositie fotograaf Pim Westerweel

Vanaf 21 februari t/m 20 maart exposeert fotograaf Pim Westerweel (1936) een tiental celebrity-portretten in De Mess.

In deze verkoopexpositie heeft hij een keuze gemaakt uit de talrijke portretten die hij heeft gemaakt voor LP- en CD-covers, boekomslagen en tijdschriften van 1957 t/m 1997.

Het oudste portret dat heeft hij gemaakt is uit 1957 van Bert Haanstra toen deze de Film ‘Fanfare’ draaide en Pim Westerweel nog bij de Cinetone Film Studio’s in Duivendrecht werkte.

Via Bert Haanstra, die ook bezig was met de voorbereiding van de films ‘Alleman’ en ‘Zoo’, kreeg hij de tip om bij Artis te solliciteren waar een Fotograaf/Cineast werd gevraagd. Hier heeft hij 10 jaar gewerkt.

Na die 10 jaar wilde hij ook wel eens mensen fotograferen en begon voor zichzelf, vooral als ‘portrettist’ van bekende artiesten en politici voor platen, boeken en tijdschriftuitgevers.

In 1974 startte hij zijn studio aan de Bollelaan te Naarden waar hij t/m 2003 actief als fotograaf heeft gewerkt. Hier heeft hij diverse grootheden ontvangen, van o.a. Mies Bouwman, Willem Duys, Ramses Shaffy, Boudewijn de Groot tot Freddy Heineken (en zijn bodyguards!). Deze studio heeft hij nu omgetoverd tot Goois eerste en enige fotogalerie.

Na een bezoek aan het Fotofestival ‘Rencontres d’Arles’ in 1987 vond hij de inspiratie voor het 2 jaarlijkse FotoFestival Naarden.

In 1989 startte het eerste FFN met weinig kosten, veel zelfwerkzaamheid van een actief bestuur en nauwelijks sponsoring en subsidie. Toch trok het festival in dat jaar al 12.000 bezoekers!

Nu kijkt hij met deze verkoop-expositie terug op een klein facet van zijn werk (portretten) dat overigens zeer divers is, o.a. dessins voor stoffen en papier, reportages in binnen- en buitenland voor Novib en Unicef en niet te vergeten zijn vrije werk. In zijn galerie “Verkoopt hij zijn verleden” en hoopt zo nog een tijdje ‘boven de bank’ in herinnering te blijven.

www.pimwesterweel.nl

De Nacht van Naarden

De Mess

Save the date! Tegen het prachtige decor van de Vesting Naarden, openen de culturele partners op vrijdagavond 13 april 2018 hun deuren voor iedereen die ons mooie culturele erfgoed van dichtbij wil bekijken! Ook Podium deMess doet natuurlijk mee met een verrassend programma! Kom je ook?!

Expositie in deMess

De Mess

VAN PIM WESTERWEEL
21 FEB – 21 MRT 2018

21 celebrity-portretten in kleur en zwart/wit.
In deze verkoopexpositie: ’60 jaar celebrities’ heeft hij een keuze gemaakt uit de talrijke portretten die hij heeft gemaakt van 1957 t/m 1997. Met deze expositie in deMess kijkt hij terug op slechts een klein facet van zijn werk dat overigens zeer divers is, met o.a. dessins voor stoffen en papier, reportages in binnen- en buitenland voor Novib en Unicef en niet te vergeten zijn vrije werk.

Bedankt!

De Mess
Alle vrijwilligers, sponsoren, donateurs, optredende kleinkunstenaars, musici en artiesten,!