035 533 98 34 info@demess.nl

Activiteiten

Goois Vocaal Ensemble repeteert op dinsdagavond

Dit gerenommeerde koor liet, na allerlei omzwervingen, het oog vallen op deMess. Voor een periode van drie maanden gaat het ensemble wekelijks op dinsdagavond proefdraaien in onze theaterzaal en als het bevalt komt het mogelijk tot een langdurige verbintenis. Ze brachten wel alvast een vleugel mee waarvan we meteen dankbaar gebruik maken.
Podium DeMess is blij met dit initiatief en ziet dit als een voorbeeld van ‘verbinding’ die we hoog in ons vaandel voeren.
Wij kijken met belangstelling uit naar de komst van andere plaatselijke/regionale organisaties en verenigingen die passen binnen onze filosofie. Niet alleen voor de theaterzaal. Onze bijzaal biedt uitstekende kansen voor kleinschaligere activiteiten voor zo’n 20-30 personen.

Het GVE zegt er zelf over:
Het repertoire noemen we zelf “Lekker Licht”. Het is zeer divers en het ontwikkelt zich steeds. Op dit moment zijn we druk bezig met het instuderen van nieuw repertoire. Met o.a. een medley uit de James Bond films en andere jazzy close harmony nummers hopen we komende jaren ons publiek weer opnieuw te boeien. Bent u nieuwsgierig geworden, kom dan gerust eens langs op één van onze open repetitieavonden of bij een uitvoering.

Historisch Café Naarden

Tweemaandelijks op de derde woensdag van de maand
22 NOVEMBER 2017
Klaas Oosterom van de Historische Kring Bussum vertelt over de bunkers op de Franse Kamp en het fort Werk IV te Bussum. Aanvang 20.00 uur. Data 2018: 17 januari, 21 maart, 16 mei, 19 september, en 21 november.

Het Historisch Café is een samenwerkingsverband van de Vereniging Vestingstad, de Stichting Tussen Vecht en Eem, Comeniusmuseum en de Archivaris van het Stads- en streekarchief. Er worden per jaar 5 lezingen over historische aan Naarden gerelateerde onderwerpen georganiseerd.

 

Themacafé vliegverkeer boven Gooise Meren

Op donderdag 23 november om 20.00 uur organiseert Hart voor BNM een themacafé over het Vliegverkeer boven Gooise Meren in de MESS in Naarden-Vesting.
Gooise Meren ligt tussen de vliegvelden Schiphol, Lelystad en Hilversum in en het vliegverkeer doorkruist van alle kanten het luchtruim van onze gemeente.
Lelystad Airport gaat zich ontwikkelen tot een twin-airport van Schiphol en dat zal consequenties hebben voor het recreatief vliegverkeer op Lelystad.
Wat zullen deze ontwikkelingen betekenen voor het luchtruim van Gooise Meren?
Hart voor BNM heeft enkele bijzondere sprekers bereid gevonden om onze kennis over het luchtruim, het vliegverkeer en de toekomstige ontwikkelingen te vergroten:

Vincent Kager geeft een presentatie over de gevolgen van de ontwikkelingen rond Lelystad en Schiphol voor de kleine luchtvaart rond Gooise Meren.
Vincent Kager is o.a. voorzitter sectieoverleg luchthavens van regionale betekenis (NVL), deelnemer afstemming general aviation met landelijke verkeersleiders Nederland en lid commissie regionaal overleg vliegveld Hilversum.

Rick Fleuren en Florimond de Rooy geven een presentatie over vliegveld Hilversum en de Gooise Zweefvliegclub (GOZC)
Rick Fleuren is aviation engineer i.o., langdurig assistent havenmeester Hilversum geweest en Florimond de Rooy is lid GOZC en lid Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL)

Jur Jonges geeft een presentatie vanuit de Klankbordgroep SchipholA1GooiseMeren en legt uit wat de intensiteit van het luchtverkeer nu is boven Gooise Meren, welke veranderingen er komen en wat de Klankbordgroep doet.
Jur Jonges is vicevoorzitter Dorpsraad Muiden, voorzitter Werkgroep geluid en lid van de Klankbordgroep SchipholA1GooiseMeren

Aanmelding voor aanwezigheid is verplicht vanwege de beperkte beschikbaarheid.

Aanmelden kan via info@hartvoorbnm.nl

 

 

Literair Café

De Mess
ZONDAG 10 DECEMBER
met Willem Du Gardijn

Tijdens deze feestelijke openingsbijeenkomst zullen drie door De Bezige Bij uitgegeven dichters voorlezen uit hun werk. Tussen het voorlezen door zal klassieke muziek ten gehore gebracht worden. De dichters zijn: Mustafa Stitou, Mischa Andriessen en Peter du Gardijn. De musici zijn: Loes Dooren (viool) en Ellen Schepers (piano).

Bedankt!

De Mess
Alle vrijwilligers, sponsoren, donateurs, optredende kleinkunstenaars, musici en artiesten,!