Rob

Nou is ‘zomaar een vrijwilliger’ een understatement van heb ik jou daar als je het hebt over de velen die belangeloos en vaak in betrekkelijke anonimiteit dagelijks hun onmisbaarheid bewijzen. Zo ook onze duizendpoot ROB.
Ach, we laten hem zelf maar even aan het woord.

Ans

is een zeer gemotiveerde, uiterst punctuele medewerker die misschien in al haar serieuzigheid af en toe best wel ietsje meer van de gulle lach zou mogen zijn. Maar die wil uiteindelijk best doorbreken. Tijdens het Marktcafé (Messcafé) op zaterdagmorgen treffen we haar in de foto-expositieruimte waar zij een aantal verdwaalde naar cultuur hunkerende markbezoekers ontvangt. Met koffie. En thee.
Als je de camera laat lopen is dat voor haar geen toppunt van genot. Ans is niet zo van de filmpjes. Maar alla.
Barcoördinator is een stevig klusje. Enig idee wat er in deze tropische tijden zoal aangesleept moet worden aan bier, fris en witte wijn? Die goed geïnstrueerde en geweldige barmedewerkers (meestal -sters) van deMess weten doorgaans stuk voor stuk flink van wanten. Ans houdt op de achtergrond een oogje in het zeil.
In augustus daalt de rust trouwens neer over deMess. Ook voor Ans.

 

Joeri

Wat JOERI (die bepaald niet zit te wachten op dit soort filmpjes) allemaal aan technische hoogstandjes van z’n privézolder naar deMess sleept is eenvoudigweg niet te filmen. Hebben we een probleem? Onze chef licht en geluid (die aspirant-vrijwilligers in deze sector met bijzonder veel genoegen zelf opleidt) heeft voor bijna alles een adequate oplossing. Hij hanteert daarnaast zo z’n eigen methodes om het bestuur te overtuigen van de noodzaak van de aanschaf van het superieure materiaal.
Twee dagen lang was ie samen met Rob in de weer om de nieuwe digitale mixer voor het geluid, een juweeltje, af te stemmen op de bestaande apparatuur. En we kunnen je verklappen dat dat aanzienlijk verder ging dan het solderen van een leidinkje hier en daar. De theaterzaal was herschapen in één grote chaos want en passant werden er nog een paar andere uitgestelde klusjes geklaard.
DeMess is technisch klaar voor het nieuwe seizoen.
En mocht er nog een privétechnicus meekomen met een artiest dan kan die het voortaan wel uit z’n hersens laten om alles overhoop te gooien met z’n eigen apparatuur. Hij prikt maar in in een speciaal daarvoor geconstrueerde ingang. Maar hij zal wel eieren voor z’n geld kiezen als ie onze puike spullen ziet.
Onmisbaar, die mannen.

Astrid

Wie regelmatig langs deMess slentert, moet het toch opvallen dat sommige vrijwilligers wel erg vaak achter de computers in ‘het kantoor’ bivakkeren. Ze lijken er ongeveer te wonen. INGRID, de secretaresse bijvoorbeeld. Onvermoeibaar in de weer.
ASTRID is ook zo’n speciale. Van de programmering.
Maar ook voor een bardienstje op z’n tijd is ze te porren. Wat het aantal bardiensten betreft hoort ze met 40 beurten tot de top-3. Op de voet gevolgd door MONICA (36x) en TESS (26).

 

Johan

neemt met zijn gigantische netwerk in de theaterwereld vrijwel de gehele kleinkunstprogrammering van deMess voor z’n rekening. Wie de gestaag volstromende Agenda voor het komend seizoen doorscrollt, raakt diep onder de indruk. Daarnaast staat onze alleskunner zelf ook nog ’s een paar keer per week in alle uithoeken van het land op de planken.
Mag het ook zitten zijn?
Achter de piano natuurlijk.
Effe een filmpje maken Johan? Hij kijkt je onderzoekend aan. Grijpt pen en papier, schrijft een paar regels tekst op en vijf minuten later staat z’n promo-liedje er strak op.
Kijkersvraag: Probeer thuis op de bank eens om wat stroefjes bekkende constructies als ‘ontsnappen aan de dagelijkse stress’ en ‘Netflix-bingen’ een beetje ordentelijk uit je strot te krijgen.
En nou in een liedje.
Succes ermee.
Voor de duidelijkheid: ook Johan is niet zo maar een vrijwilliger……

 

Frank en Fred

Zo maar twee vrijwilligers

Zo maar twee vrijwilligers (6): Frank & FredNog meer vrijwilligers? https://demess.nl/zomaar-een-paar-vrijwilligers/

Geplaatst door DeMess Naarden op Donderdag 30 augustus 2018

 

Mariëtte