ZATERDAG 2 NOVEMBER IN DEMESS

 

Na afloop van haar personalityshow ‘Marjolijn Touw houdt van jou’ op zaterdag 26 oktober j.l. in het Schiller Theater Place Royal in Utrecht werd Marjolijn Touw verrast met de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst & Cabaret 2019 uit handen van juryvoorzitter Steef Schinkel. Aldus de jury: ‘Haar oeuvre bestrijkt vele mooie en ook op deze zaterdagavond ontroerende liedjes die zij omarmt met haar innemende persoonlijkheid’. Marjolijn Touw is vereerd dat ze in de lijst van de gelauwerde artiesten van deze prijs (onder meer Tineke Schouten, Herman van Veen en Claudia de Breij) is opgenomen en nam de prijs – een bronzen leeuw – met genoegen in ontvangst.

De Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst & Cabaret wordt jaarlijks toegekend aan artiesten uit de genres kleinkunst, muziek, zang en cabaret en is een initiatief van de Stichting Behoud Schiller Theater Place Royale te Utrecht. Criteria voor de toekenning zijn onder andere originaliteit en de betekenis voor de zang, taal en cultuur.

Marjolijn Touw speelt haar voorstelling Marjolijn Touw houdt van jou (try-out) nog driemaal in november:
1 nov – Apollofirst Theater in Amsterdam (uitverkocht)
2 nov – Podium deMess in Naarden-Vesting
6 nov – Calypso Theater in Wijk bij Duurstede

In de show vertelt Marjolijn Touw aan de hand van haar musicalrollen haar levensverhaal: ‘Ik leid al dertig jaar een dubbelleven. Met alle bordjes die ik in de lucht hou, kan ik zo het circus in.’