gezien zaterdag 11 januari

Acht, die verrekte vooroordelen ook.
Het was aanvankelijk even slikken bij de aanblik van de rijk getatoeëerde Brabo die z’n roots niet onder stoelen of banken stak. Of waren het fake tattoos waarmee hij ons om de tuin leidde? Qua kleur harmonieerden ze net iets te goed bij z’n groene houthakkershemd. Zou hij elke avond bij ieder outfitje telkens……?
Afijn, we zien het volgend jaar wel als hij met z’n derde programma absoluut weer welkom is in deMess. Hij solliciteerde er alvast naar.
De Roosendaler is overduidelijk afkomstig uit de stand-up scene. Won de jury- en publieksprijs van de Comedy Slam, stond in de finale van het prestigieuze cabaretfestival Cameretten en speelde onder meer op het International Comedy Festival Rotterdam, het Utrecht International Comedy Festival en De Zwarte Cross.
Tussen twintig minuten scoren op zo’n festival en een eigen avondvullende voorstelling zit een wereld van verschil. Menige stand-upper met die ambitie moet na verloop van tijd vaststellen dat die stap iets te veel van het goede is.
Emiel heeft het gered. Hij blijkt in staat gedurende ruim anderhalf uur aan één stuk een zaal opperbest te vermaken. En in een verwoestend tempo, dat mag wel worden gezegd. Achterover leunen was er voor een zeer goed gevulde Mess zaterdagavond niet bij.
Winstmaximalisatie, merkbeleving en lifestyle management. Stuk voor stuk dingen waar Van der Logt enorme jeuk van krijgt. Onnavolgbare logica en hersenspinsels kwamen samen om het te hebben over de dingen die echt belangrijk zijn: liefde, vrijheid en doen waar je zin in hebt. En waar Emiel duidelijk zin in heeft is keihard lachen! Lachen om de echte relativiteitstheorie, politiek ondergoed, hybride vrouwen, karaktersquads en uiteraard piemelgrappen! Wat dat laatste betreft denderde af en toe een beetje een ‘Hans Teeuwen light’ over het toneel.
Want… nemen we het leven niet veel te serieus?!
En passant kreeg het zeer willige publiek ook regelmatig een flinke beurt. Tot groot vermaak van die aanwezigen trouwens. De jongste bezoeker wist hij zelfs het podium op te slepen. Tot volgend jaar Emiel!