Van de euforische berichtgeving rond onze theateractiviteiten in het eerste jaar is geen woord gelogen. We hebben bijna alle gestelde doelen ruimschoots gehaald. In een aantal gevallen zelfs verre overtroffen. Dat mag een prestatie van formaat genoemd worden voor een vrijwilligersorganisatie die in betrekkelijk korte tijd uit de grond is gestampt.
Toen het theaterseizoen zo’n beetje op z’n eind liep, er bij wijze van toegift nog enkele verdwaalde voorstellingen geprogrammeerd werden (boven verwachting met volle zalen) en de laatste lichten uitgedraaid waren, was het de vraag of het gedurende de maand juli mogelijk zou zijn om een ander aspect van onze plannetjes te verwezenlijken.
De Zomermess.
In haar jeugdige overmoed toverde een enthousiast werkgroepje in korte tijd onder het motto ‘Les in deMess’ een aantal aantrekkelijke workshops en masterclasses uit de hoge hoed waarmee we dachten de plaatselijke bevolking (waaronder ook zeker de jeugd) in de hoeven te kunnen krijgen. Zeg maar: het stimuleren van een soort van buurthuisfunctie. Schilderen, porseleinschilderen, creatieve kinderworkshops, hoeden maken, masterclass improviseren voor gevorderde pianisten, theaterzingen, een cursus fotografie.
Op een enkele activiteit na, hebben we ze moeten afblazen. Gebrek aan belangstelling.
Dat was wel even slikken. Maar over die teleurstelling waren we snel heen. De voorbereidingstijd was ook wel wat aan de korte kant. En het gekozen tijdstip misschien niet ideaal. Volgend jaar gaan we er weer vol in.
Omdat we er in geloven.
Als goedmakertje knopen we er, wellicht als mosterd na de maaltijd, nog maar een masterclassje aan vast.
Dit keer online. Dan hoef je de door ons tropische klimaat wat traag geworden moede leden niet naar deMess te slepen.
Omdat in deze energieverslindende dagen de puf nogal eens zal ontbreken om de potten en pannen op het fornuis te jassen, zal menigeen z’n toevlucht nog wel eens zoeken bij een kok buiten de deur.
Een Cursus Chinees dus.
Gratis.
Succes ermee.