Grand Finale Balancerend tussen twee werelden

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 januari a.s. strijkt het bronzen beelden circus van Bep Sturm van den Bergh neer in de Mess in Naarden-Vesting. Het thema van deze memorial expositie is balancerend tussen twee werelden en geeft een impressie van haar bijzondere leven.
De beelden van Bep zijn te zien op veel plaatsen in Nederland, zo is zij onder andere bekend van de Rembrandt Award de Nederlandse publieksprijs voor de film en de Oscar Carré Trofee.
Tijdens haar artistieke carrière was zij met name geïnspireerd door het Circus. Op de expositie zijn daarom meer dan 50 circusbeelden te zien van o.a. het Chinese Staatscircus Wuhan en de beroemde Clown Popov.
Bep van de Sturm van den Bergh volgde haar opleiding aan Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Gedurende haar artistieke carrière maakte zij vele portretten, borstbeelden en plaquettes in opdracht. Tijdens de oorlog verbleef zij in Westerbork waar zij toch nog kans zag uiting te geven aan haar creatieve talent. Ook hiervan zijn objecten te zien op de Expositie. Bep overleed in 2006 op 87-jarige leeftijd haar bronzen beelden hebben gelukkig het eeuwige leven.

Dochter vertelt