035 533 98 34 info@demess.nl

Kan dat wel wat worden, de combinatie piano-contrabas? vroeg de leek zich af toen hij op zondagmorgen deMess binnenschoof.
Wis en waarachtig. Zeker als je virtuozen als Wilmar de Visser (contrabas) en Henry Kelder (piano) met zo’n klusje opzadelt.
Vijf kwartier lang wisten ze een goed gevulde Mess te boeien met een briljant optreden dat qua sfeer spotte met de gedragsregels en rituelen die om klassieke concerten hangen.
Ongedwongen, relaxed, audience participated (de bezoekers konden tussendoor vragen stellen), dat zijn wel termen die het sfeertje duiden. En als De Visser, wat absoluut niet in de verwachting ligt, ooit z’n contrabas aan de wilgen hangt, kan ie het altijd nog als cabaretier proberen. De subtiele humor in de verbindende teksten was niet van de lucht.
Intussen speelde het duo een prachtig en zeer gevarieerd programma weg met voornamelijk moderne composities dat z’n weerga niet had. De zgn, ‘mislukte tango’ was een regelrecht juweeltje. Verder hoorden we Chinese en Arabische(?) invloeden langskomen.
DeMess is bijzonder in z’n nopjes met het samenwerkingsverband met Splendor en we kijken reikhalzend uit naar het vervolg in het komende seizoen.