035 533 98 34 info@demess.nl

Frédéric Dorfmann met Le Troubadour des Carrefours
zondag 7 januari 16.30
La Victoire en chantant
(De la guillotine au mariage gay)
Twee eeuwen Franse geschiedenis in 25 chansons…
Frédéric Dorfmann neemt u zingend en vertellend mee van de guillotine naar het…homohuwelijk.
Het is een onderhoudend, educatief en verrassend programma waarbij humor, dramatiek, emoties een belangrijke rol spelen. Naast de événements incontournables…veel smeuïge anekdotes!
Beroemde zangers komen aan bod, zoals o.a. Trénet, Duteil, Lama, Ferrat, Perret, Massias, Barbara, Moustaki, Lynda Lemay, maar ook anonieme / onbekende componisten.
Frédéric begeleidt zichzelf op de gitaar, op eigenwijze en vooral bescheiden wijze.
Er wordt in het Nederlands verteld en in het Frans gezongen.
Je hoeft de Franse taal NIET te beheersen om van het programma van Frédéric Dorfmann te genieten!

 

En wat te zeggen van
Elke Vierveijzer zingt Maarten van Roozendaal op vrijdag 12 januari 20.30 uur
Om Te Janken Zo Mooi
Vorig jaar trad de Brabantse op tijdens het Naardense evenement Theater Binnen de Wallen en daar maakte ze diepe indruk. Haar carrière zit sinds die tijd behoorlijk in de lift. En we zijn bijzonder blij dat we haar naar deMess hebben kunnen halen.

Een ‘liedje’ is een deuntje dat vervliegt. Maar een ‘lied’ kerft zich voor altijd in je huid.
Elke Vierveijzer zingt, met aan de vleugel Michiel Wetzer, een selectie uit de mooiste liederen van één man die de kunst van het lied als geen ander verstond: Maarten van Roozendaal.
Niet om te vervangen, maar om de liederen, zoals hij die zelf selecteerde vlak voor zijn dood, levend te houden. Van ‘Alsof er niets is gebeurd’ tot ‘Het te late einde’ en van ‘Mooi’ tot ‘Red mij niet’.
Elke Vierveijzer studeerde af aan de Koningstheateracademie en was finalist in het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015. De afstudeercommissie noemde haar “een jaloersmakend talent”. Vanavond vertolkt ze de liederen van één van de beste liedauteurs, zangers en componisten die Nederland heeft gekend: Maarten van Roozendaal. “Mooi, mooi. Om te janken zo mooi!”