035 533 98 34 info@demess.nl

Waar moet je beginnen met je superlatieven als je de kindervoorstelling (6+) van Jasper Smit in woorden wilt vangen?
Als een wervelwind scheurde hij op zondagochtend een uur lang over het toneel, alle kids, vaders, moeders, opa’s en oma’s meedogenloos meesleurend in zijn tomeloos enthousiaste performance. Hilariteit en ontroering gingen hand in hand. Krachtige liedjes vol humor maar altijd met een scherp randje. Ze gáán allemaal ergens over. Over woorden die je niet mag gebruiken. Over irritante grote zussen waar je uiteindelijk ook niet zonder kunt. Over bang zijn dat er niemand op je verjaardag komt. Wie precies die ‘Niemand’ was, werd subtiel uitgewerkt.
Om maar even een greep te doen in de diversiteit van zijn thematiek.
De kinderziel lijkt voor Jasper amper geheimen te kennen.
Qua psychologie vormde het liedje over pesten een absoluut hoogtepunt. Geschreven namelijk vanuit het perspectief van iemand die zélf gepest heeft. Kom daar maar eens om als iedereen maar al te graag bereid is naar die ander te wijzen.
De lat van Jasper ligt qua tekst en muziek hoog. Geen kneuterige, softe melodietjes maar eigentijds repertoire waarbij hij zich beurtelings met gitaar en op piano begeleidt. Als publiek word je voortdurend uitgedaagd om mee te zingen.
Iedereen moest er aan geloven in deze show die een hoog audience participating niveau kent. Zelfs de pappa’s, mamma’s opa’s en oma’s moesten er aan geloven met een ritueel dansje.
Na afloop kreeg iedereen een wel heel originele Jasper Smit ja/nee sticker cadeau. Handig als je effe door niemand gestoord wilt worden op je kamer. Of juist wel natuurlijk.
En een privé gitaarlesje kon er ook wel van af.
Eén minpuntje: waarom zat de zaal niet kneitervol?
Dit soort topvoorstellingen smeekt er om.
Maar dat is iets waarover deMess zich misschien maar eens moet buigen.
Fotoalbum