035 533 98 34 info@demess.nl

Op 16 juni 2015 verscheen in de Volkskrant op de pagina met familieberichten een rouwadvertentie in de vorm van een ‘ollekebolleke’.

Even uw aandacht graag!
Korte berichtgeving:
Ondergenoemde
Is niet meer in beeld –

Wat hier (behalve voor
Onbelangstellenden)
Hartelijk groetend
Wordt medegedeeld

In augustus is het honderd jaar geleden dat Heinz Hermann Polzer, voor de kenners drs. P, werd geboren. Alle reden voor zijn discipel-sinds-z’n-zestiende en theatermaker Erik van Muiswinkel om maar eens een volledige theatershow aan dit fenomeen te wijden. Dat betekende tientallen liedjes met verbindende teksten die leidden tot een regelrechte hommage aan de grote meester.
Van Muiswinkel opende, zoals te verwachten, met de karakteristieke dictie van deze ooit graag geziene gast op radio en tv. Maar gaf meteen aan dat we het met deze korte imitatie moesten doen. Want hij koestert z’n stembanden. Toch slopen er af en toe, hij kon het uiteraard niet laten, nog wel eens een paar regels ‘doctorandus’ tussendoor. Minder bekende en uiteraard de zeer bekende evergreens. Of Van Muiswinkel met zo’n programma jongeren naar de kleine theaters weet te lokken is nog maar de vraag. Het Messpubliek (de voorstelling was al een half jaar uitverkocht) lustte er in ieder geval wel pap van en zong massaal mee als het ging om ‘Heen en Weer’, ‘Tante Constance en tante Mathilde’ en uiteraard het slotlied ‘Knolraap en lof, schorseneren en prei’.
Een enorme prestatie van Van Muiswinkel die op een enkel haperingetje na (het was tenslotte een try out) een mega partij diep doordachte ollekebollekes en poëtische teksten met grappige vondsten van de bizarre taalkunstenaar ongekend vlotjes ‘uit z’n bek’ kreeg.
Topavondje, mede dankzij pianist Guus van Marwijk en de man aan de knoppen Paul die er vanaf zijn kruk op z’n tijd een prima gitaarpartijte tegen aan gooide.

Slideshow: