035 533 98 34 info@demess.nl

Poëzie-avonden in een theater, moet dat nou?

Een AANRADER.

Puntdichter Jan J Pieterse bewees het al bij de Benefietavond voor deMess in theater Spant!
En onlangs bevestigde hij het nog maar eens ten overvloede bij de voorstelling ‘Wedstrijdje’ in ons theater:
Poëzie leent zich uitstekend voor een performance . Op voorwaarde natuurlijk dat we onze hersens niet voortdurend moeten pijnigen met hermetische valkuilen.
Gaston Bannier is niet alleen een aangenaam mens, z’n poëzie heeft een verfrissende toegankelijkheid. Hij is in de loop der jaren al vele malen te bewonderen geweest in de regio, o. a.  bij  twee optredens tijdens ‘Naarden Uit De Kunst’.

Lopen zonder een stap te verzetten

De voorstelling ‘Lopen zonder een stap te verzetten’, naar de gelijknamige titel van zijn bundel, is een muzikale, poëzie performance. In deze licht-filosofische en vooral vermakelijke voorstelling draagt Gaston gedichten voor, afgewisseld met persoonlijke verhalen uit zijn leven. Het geheel staat onder de bezielende leiding van contrabassist Mischa Kool.

Met pakkende anekdotes en toegankelijke poëzie deelt Gaston met het publiek de verschillende stappen in zijn leven. Het gaat over stilstaan en verdergaan, over zijn jeugd, de schooltijd, zijn dromen en verlangens, de liefde, ontmoetingen en afscheid. Hij vertelt beeldend; een klankkleur die bassist Mischa Kool prachtig ondersteunt. Een samenspel van taal en muziek, soms opzwepend en vrolijk, dan weer ingetogen en ontroerend. Een geheel dat raakt en de verhalen nog meer laat spreken.

Gaston is kunstenaar, dichter en performer en studeerde als theatermaker af aan de toneelschool van Maastricht. Van 2013 t/m 2015 was hij tevens de stadsdichter van de gemeente Bussum, de plek waar hij woont.