035 533 98 34 info@demess.nl

 

‘Tijd Zat’, een feestje.
Sjoerd van Capelleveen en Job Kühlkamp: allebei drieëntwintig jaar. De precieze leeftijd dat je te oud bent om kind te zijn en te jong om er een te krijgen. Zeggen ze. Een voorstelling over hun vaders, en de vaders die ze misschien ooit zullen zijn. Tenminste, als de wereld wat minder naar de tering gaat.
Maar goed. Tijd zat.
Persoonlijk en geëngageerd cabaret zonder egotripperij. Aanstekelijke verhalenvertellers in woord en lied. Een ode aan intimiteit. Over nieuwsgierigheid naar de ander. Over luisteren en doorgeven.

Vijfenzeventig minuten zat een goed gevulde Mess op het puntje van z’n stoel en sloot vanaf minuut één deze kleinkunstenaars in het hart.
Een dik uur probeer je als toeschouwer te formuleren wat nou precies hun geheim is.
Om met Nescio te spreken: jongens zijn het, aardige jongens.
Ze schuiven op een ontwapenende manier als het ware je huiskamer binnen en nemen je bij de hand met hun intelligente en poëtische verhaallijnen waarin nergens ook maar een moment sprake is van goedkope effecten.
Een opbeurend en relativerend programma ook, dat zorgvuldig is uitgedacht en thematisch goed in elkaar steekt. De nieuwe generatie is verantwoordelijk voor de volgende. Dat betekent zorgen voor je planeet, zorgen voor je kinderen en intussen zorgen voor jezelf.
En ook muzikaal weten ze van wanten. Fraaie liedjes, uitstekend ondersteund door piano (Sjoerd) en gitaar (Job).
Kortom, die aardige jongens mogen gerust nog eens terugkomen.
Graag zelfs.