035 533 98 34 info@demess.nl

Hoe zit het? Hebben ook in ons groene Gooi de starters en mensen met een krappe beurs moeite om aan een betaalbare woning te komen? Is er ruimte om bij te bouwen? (Zeer beperkt dus). Krijgen we hier ook ‘Amsterdamse toestanden’ en moet de vrije markt in onze omgeving dus aan banden worden gelegd?
Genoeg te bespreken dus op deze zondagmiddag 20 oktober. Met vast panellid econoom Lex Hoogduin. (Eva Wiessing – NOS Journaal – zat dit keer in Engeland vanwege de Brexitperikelen). Tot z’n eigen verbazing zat gast Hans Andringa, eveneens politiek journalist bij de NOS en vertegenwoordiger van de belangengroep Mooi Naarden, als prominente stand-in weldra op het podium. Een verrijking. De gasten deze keer: wethouder ‘Wonen’ van Gooise Meren Nico Schimmel (Hart voor BNM) en Pietjan Prinsen Geerligs, manager Wonen bij Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken.
Plus een aantal belangstellenden die er, gezien de hoeveelheid inhoudelijk zaalreacties, duidelijk zin in hadden. Wethouder Schimmel had, begrijpelijk, de meeste vragen te beantwoorden, waarbij duidelijk werd dat een gemeente wel allerlei fraaie plannen kan ontwikkelen maar dat er in de praktijk helaas ernstig rekening moet worden gehouden met landelijke regelingen die daar niet altijd mee sporen.
Boeiend middagje waarop heel wat langs kwam. Zoals iedere aflevering weer met de nodige humor op vlotte wijze geregisseerd door Frénk van der Linden. Afgewisseld met muzikale kleinkunstbijdragen van Johan Hoogeboom en Jan Veldman.
Het enige minpuntje, als je daar al van kunt spreken, was de opkomst. Met al die prominenten op het podium en een toppresentator zou je toch zeggen dat deMess kneiter uitverkocht zou zijn. Niet dus.
Laten we het er maar houden op het feit dat het herfstvakantie was.
Toch een weekje waarin meer mensen op stap zijn dan je denkt.

Slide show  bekijken?