035 533 98 34 info@demess.nl

Activiteiten

MESS DOCU

Filmliefhebbers opgelet!
Vanaf oktober iedere maand docu-avond in deMess.

Marga van Praag presenteert documentaires over de groei, bloei, worsteling en vergankelijkheid van het menselijk bestaan. Filmische parels die je onderdompelen in een andere wereld, je ogen openen voor wat er op het spel staat en je niet onberoerd laten. Samen met documentairemaker Nousjka Thomas selecteert Marga mooie verhalen uit de indrukwekkende oogst films die Nederland rijk is. Na afloop een gesprek met de makers over lange adem bij het maakproces, strubbelingen achter de schermen en hun fascinatie voor het verhaal.


DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 // AANVANG 20.30 UUR

DE ZAAK GEBROEDERS R.

In november 2012 wordt in een greppel op de Drentse hei het lichaam van een wandelaar gevonden. Hij is met drie schoten om het leven gebracht. In juli 2013 wordt een gepensioneerd echtpaar in hun woning in Exloo gewurgd. Op 15 maart 2018 veroordeelt het gerechtshof in Leeuwarden de geadopteerde broers Marcos en Admilson R. tot levenslang. Maar is dat niet in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens? Filmmakers Meral Uslu en Maria Mok volgden het strafproces en kregen unieke toegang tot alle partijen: de advocaten, het Openbaar Ministerie, de rechercheurs en ook de verdachten zelf.

De film was op het Nederlands filmfestival 2018 in competitie voor een Gouden Kalf. Marga van Praag praat met de advocaat Wim Anker en de bevlogen makers die gefascineerd zijn door het theater van het strafrecht. In de rechtszaal komen twee waarheden naar boven en met alle dilemma’s emoties, feiten en fictie, moet de rechter beslissen. Eerder maakten Uslu en Mok de gelauwerde documentaires de Verdediging van Robert M., Longstay en Anker & Anker.

 

Expositie in deMess

De Mess

MARIANNE ULRICH
‘BEWOGEN’
Expositie is van 15 november t/m 18 december te zien

• Tijdens en een uur vóór de theatervoorstellingen.
• Op zaterdagochtend tijdens ons Marktcafé van 10.00 – 13.00 uur
• Op afspraak via foto-expositie@demess.nl

Filmliefhebbers opgelet!

De Mess
DO 22 NOV // 20.30 uur
De zaak gebroeders R.

Bedankt!

De Mess
Alle vrijwilligers, sponsoren, donateurs, optredende kleinkunstenaars, musici en artiesten,!