035 533 98 34 info@demess.nl

Activiteiten

MESS DOCU

Filmliefhebbers opgelet!
Vanaf oktober iedere maand docu-avond in deMess.

Marga van Praag presenteert documentaires over de groei, bloei, worsteling en vergankelijkheid van het menselijk bestaan. Filmische parels die je onderdompelen in een andere wereld, je ogen openen voor wat er op het spel staat en je niet onberoerd laten. Samen met documentairemaker Nousjka Thomas selecteert Marga mooie verhalen uit de indrukwekkende oogst films die Nederland rijk is. Na afloop een gesprek met de makers over lange adem bij het maakproces, strubbelingen achter de schermen en hun fascinatie voor het verhaal.


WOENSDAG 03 OKTOBER 2018 // AANVANG 20.30 UUR

PARRADOX vertelt het verhaal over het succes, de ondergang en de wederopstanding van de legendarische Surinaams-Nederlandse filmmaker Pim de la Parra.

PARRADOX gaat over een man met een ongelooflijke veerkracht, energie en wijsheid die continue laveert tussen genialiteit en gekte. Het is een ontroerende en humoristische reis door De la Parra’s filmwereld van de jaren zestig tot en met de jaren negentig. Gedreven door film, ego, vrouwen en geld, viert De la Parra het leven terwijl hij tientallen films regisseerde en produceerde. Hij gaf de Nederlandse Film een gezicht en was en is een inspiratiebron voor velen. Regisseur In-Soo Radstake kijkt met respect en kritische nieuwsgierigheid naar een icoon van de Nederlandse film en schildert tegelijk een lang verwacht portret van één van de kleurrijkste filmmakers van Nederland. Acteurs, producenten, regisseurs en familieleden geven hun ongezouten mening over enfant terrible Pim de la Parra. PARRADOX is een film over creativiteit en passie, over winnen er verliezen, over geluk en verdriet.

Marga van Praag gaat in gesprek met San Fu Maltha, producent van Parradox en vele andere Nederlandse successen als Süskind en Zwartboek, over de staat van de Nederlandse film, over aanpakken en doorzetten en de rol van enfant terrible.

4 November // Sharon Doelwijt

8 November // Het Woud Ensemble

Expositie in deMess

De Mess

CISSIE VAN DER VEN
‘DO I STILL EXIST IF YOU DON’T SEE ME?’
Vanaf 10 oktober 2018

Cissie van der Ven kreeg op haar zesde haar eerste camera, een voigtlander, en heeft het maken van beelden vervolgens niet meer los kunnen laten. Ze is opgeleid aan de Fotoacademie in Amsterdam waar ze autonoom is afgestudeerd en sinds jaren studenten begeleidt en lesgeeft.

Haar werk is gezien op verschillende exposities en festivals in binnen- en buitenland.

Filmliefhebbers opgelet!

De Mess
Vanaf oktober iedere maand
docu-avond in deMess.

Bedankt!

De Mess
Alle vrijwilligers, sponsoren, donateurs, optredende kleinkunstenaars, musici en artiesten,!