035 533 98 34 info@demess.nl

Activiteiten

MESS DOCU

Filmliefhebbers opgelet!
Vanaf oktober iedere maand docu-avond in deMess.

Marga van Praag presenteert documentaires over de groei, bloei, worsteling en vergankelijkheid van het menselijk bestaan. Filmische parels die je onderdompelen in een andere wereld, je ogen openen voor wat er op het spel staat en je niet onberoerd laten. Samen met documentairemaker Nousjka Thomas selecteert Marga mooie verhalen uit de indrukwekkende oogst films die Nederland rijk is. Na afloop een gesprek met de makers over lange adem bij het maakproces, strubbelingen achter de schermen en hun fascinatie voor het verhaal.


WOENSDAG 03 OKTOBER 2018 // AANVANG 20.30 UUR

PARRADOX vertelt het verhaal over het succes, de ondergang en de wederopstanding van de legendarische Surinaams-Nederlandse filmmaker Pim de la Parra.

PARRADOX gaat over een man met een ongelooflijke veerkracht, energie en wijsheid die continue laveert tussen genialiteit en gekte. Het is een ontroerende en humoristische reis door De la Parra’s filmwereld van de jaren zestig tot en met de jaren negentig. Gedreven door film, ego, vrouwen en geld, viert De la Parra het leven terwijl hij tientallen films regisseerde en produceerde. Hij gaf de Nederlandse Film een gezicht en was en is een inspiratiebron voor velen. Regisseur In-Soo Radstake kijkt met respect en kritische nieuwsgierigheid naar een icoon van de Nederlandse film en schildert tegelijk een lang verwacht portret van één van de kleurrijkste filmmakers van Nederland. Acteurs, producenten, regisseurs en familieleden geven hun ongezouten mening over enfant terrible Pim de la Parra. PARRADOX is een film over creativiteit en passie, over winnen er verliezen, over geluk en verdriet.

Marga van Praag gaat in gesprek met San Fu Maltha, producent van Parradox en vele andere Nederlandse successen als Süskind en Zwartboek, over de staat van de Nederlandse film, over aanpakken en doorzetten en de rol van enfant terrible.

Filmliefhebbers opgelet!

De Mess
Vanaf oktober iedere maand
docu-avond in deMess.

Expositie in deMess

De Mess

SHIRLEY AGUDO
AMSTERDAM STREETHEARTS
01 september t/m 07 oktober 2018

De Amerikaanse fotografe Shirley Agudo fotografeerde jarenlang de bezoekers van de festiviteiten en toont met ‘Amsterdam Streethearts’ hun flamboyante uitdossingen. Backstage mocht zij het proces van de transformatie volgen, wat ze heeft vastgelegd in een kleurrijk boek. Een vrolijk eerbetoon aan de Streethearts die het hart vormen van deze festiviteiten.

Bedankt!

De Mess
Alle vrijwilligers, sponsoren, donateurs, optredende kleinkunstenaars, musici en artiesten,!