035 533 98 34 info@demess.nl

Activiteiten

Historisch Café Naarden

Het Historisch Café heeft zijn thuisbasis gevonden bij podium deMess! Iedere twee maanden, op de derde woensdag va de maand, vindt hier het Historisch Café plaats voor eenieder die wil komen luisteren, meepraten of zich een mening wil vormen over een actueel onderwerp met een historisch tintje of een vleugje geschiedenis. Het Historisch Café is een initiatief van het Comeniusmuseum, Vereniging Vestingstad, Tussen Vecht en Eem, het Vestingmuseum en Gemeentearchief Gooise Meren en Huizen.

Kom ook en geniet van het debat, een drankje en de gezelligheid!

De data in 2018 zijn:
Woensdag 17 januari
Woensdag 21 maart
Maandag 14 mei
Woensdag 19 september
Woensdag 21 november

 

Woensdag 19 september 20.00 uur 
‘Stichting Monumentenbezit over het beheer van de Vesting Naarden’
Sinds januari 2016 is de Stichting Monumenten Bezit (SMB) eigenaar van de Vestingwerken van Naarden. Dit eigendom brengt het nodige beheer- en onderhoudswerk met zich mee. Het zorgvuldig omgaan met cultuurhistorische waarden speelt daarin voor de SMB een belangrijke rol.

Drie medewerkers van de SMB zullen hun werk nader toelichten:

  • Mark van den Bos, directeur van SMB, zal een algemene introductie geven op de Stichting en haar werk.
  • Lenneke Willemstein, architectuurhistorica en bouwkundig adviseur bij SMB, zal een toelichting geven op het kleuronderzoek dat zij de afgelopen tijd in de vesting heeft uitgevoerd.
  • Jeroen van der Werf, projectleider bij SMB, zal dieper ingaan op onder meer het metselwerkonderhoud en diverse tekeningen die in het archief zijn gevonden. Deze tekeningen laten een heel ander beeld zien van de vesting dan we kennen.

Filmliefhebbers opgelet!

De Mess
Vanaf oktober iedere maand
docu-avond in deMess.

Expositie in deMess

De Mess

SHIRLEY AGUDO
AMSTERDAM STREETHEARTS
01 september t/m 07 oktober 2018

De Amerikaanse fotografe Shirley Agudo fotografeerde jarenlang de bezoekers van de festiviteiten en toont met ‘Amsterdam Streethearts’ hun flamboyante uitdossingen. Backstage mocht zij het proces van de transformatie volgen, wat ze heeft vastgelegd in een kleurrijk boek. Een vrolijk eerbetoon aan de Streethearts die het hart vormen van deze festiviteiten.

Bedankt!

De Mess
Alle vrijwilligers, sponsoren, donateurs, optredende kleinkunstenaars, musici en artiesten,!